Πάει και το webOS…

Τελικά ο φετινός Αύγουστος (όπως και η υπόλοιπη χρονιά) θα έχει πολλές εκπλήξεις. Η HP ανακοίνωσε ότι “πετάει” το webOS, το λειτουργικό για smartphones και tablets, που απέκτησε πριν λίγο καιρό με την εξαγορά της Palm για 1,2 δις δολλάρια. Το webOS ήταν αρκετά καλό (όπως το είδα για λίγα λεπτά σε ένα κατάστημα) με κάποιες καλές σκέψεις στην χρήση αλλά ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει στην πίεση των υπαρχόντων λύσεων (δεν είχε και σοβαρή υποστήριξη με εφαρμογές από τρίτους). Μαζί πετιούνται και ένα tablet, το TouchPad, και δύο smartphones, τα Pre 3 και Veer. Αν και πολλοί έπεσαν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση, η πορεία αυτή δεν ήταν αναπάντεχη (Why HP might (ultimately) ditch WebOS for Android από τον Φεβρουάριο). Φυσικά, όταν τα λέγαμε, είμασταν απλά γραφικοί τύποι κολλημένοι με μια εταιρεία. Τα πράγματα στο mobility δεν είναι απλά…

Το πιο σημαντικό όμως στην ανακοίνωση αυτή είναι ότι σχεδιάζουν να αποκόψουν (ίσως και να πουλήσουν) το PSG, το κομμάτι δηλαδή των PCs και Notebooks, όπως είχε κάνει πριν από χρόνια η IBM δίνοντας το αντίστοιχο τμήμα στη Lenovo. Μάλλον κάποιος Κινέζος θα ενδιαφέρεται πάλι. Όλο το σημερινό δελτίο τύπου της HP εδώ: HP Confirms Discussions with Autonomy Corporation plc Regarding Possible Business Combination; Makes Other Announcements | Business Wire.

In addition, HP reported that it plans to announce that it will discontinue operations for webOS devices, specifically the TouchPad and webOS phones. HP will continue to explore options to optimize the value of webOS software going forward.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s