Γράψε το δικό σου ERP με το Visual Studio LightSwitch

Καλά, μπορεί να μην είναι δυνατό να γράψεις ένα ERP (κυρίως γιατί η ανάλυση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και όχι ο κώδικας) αλλά η Microsoft υπόσχεται ότι θα μπορούμε χωρίς εμπειρία σε deep development να φτιάχνουμε business εφαρμογές με το νέο εργαλείο Visual Studio LightSwitch που θα είναι διαθέσιμο από το τέλος του μήνα. Εφαρμογές για το desktop αλλά φυσικά και για το cloud.

Η λογική μου θυμίζει Visual FoxPro (που για καιρό την είχαμε χαμένη, αλλά ίσως κάποιοι απλά να ετοίμαζαν την επάνοδο με νέο περιτύλιγμα). Όσοι την είχαν χρησιμοποιήσει, είχαν εθιστεί σε σημείο να αρνιούνται να την αφήσουν για να μάθουν κάτι πιο σύνθετο. Ήταν απίστευτα απλή, έστηνες πολύ γρήγορα μικρές και μεγάλες εφαρμογές διαχείρισης δεδομένων και είχε και πολύ καλή ταχύτητα (στην πράξη για την δεκαετία του ’90 ήταν απίστευτα γρήγορη για μεγάλα data sets).

Από τον επόμενο μήνα, θα μπορεί κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις να δημιουργήσει πολύ εύκολα και γρήγορα φόρμες για να δουλέψει με την βάση δεδομένων της επιχείρησης (σε SQL Server φαντάζομαι 😉 )  ή να δημιουργήσει τη δική του βάση δεδομένων χωρίς να γράψει κώδικα. Τα παιδιά της ομάδας έχουν δημιουργήσει και μια σειρά από εισαγωγικά videos για να προχωρήσετε κατευθείαν στο ψητό χωρίς πολύ διάβασμα.

Για λεπτομέρειες και resources, μια επίσκεψη στο LightSwitch Developer Center είναι αρκετά χρήσιμη. Για επαγγελματίες προγραμματιστές το LightSwitch Architecture θα εξηγήσει τα ενδότερα.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s